Eerdere sponsordiners

In 2009 kwamen leerlingen van De Goudse Waarden en ROC ID College op het idee om een diner te bereiden en de opbrengst daarvan aan een goed doel te schenken. Dat goede doel werd de Voedselbank Gouda. De Goudse Lions Clubs zorgen voor de organisatie en de Goudse restaurants Gouwe Cuisine, Brunel, Gewoon Gouds, de Kaasspecialist, Lavendel, Proeven, Vita en de Zalm zorgden voor de voor- en nagerechten. Bij het eerste diner op 24 september 2009 waren zo’n 120 gasten aanwezig. Er werd 10.000 euro opgehaald.

Op 17 maart 2011 werd het sponsordiner voor de tweede keer georganiseerd. De honderd deelnemers konden eerst genieten van diverse voorgerechten, bereid door de Goudse restaurants De Zalm, Scheeps en l’Etoile en door Het Witte Hof in Haastrecht. Vervolgens was er keuze uit drie hoofdgerechten die waren klaargemaakt door leerling-koks van ROC ID College en De Goudse Waarden. Veel ingrediënten hiervoor waren ter beschikking gesteld door horeca-leverancier Kruidenier uit Waddinxveen. Ten slotte werden prachtige desserts aangeboden door De Kaasspecialist uit winkelcentrum Bloemendaal en door restaurants Proeven, Heinde & Ver en Brunel.

De derde editie van het sponsordiner was op 16 mei 2013. Het diner werd muzikaal omlijst met acts van talentvolle COOL Talent-scholieren. De sponsorende restaurants en culinaire specialisten waren De Kaasspecialist, Scheeps, Het Witte Hof, Brunel, Proeven, De Zalm, Heinde & Ver, l’Etoile, en horecaleverancier Kruidenier. De veiling werd gesponsord met bijdragen van Bacardi Nederland, Wijnkoperij Van de Velde & Halewijn, Drankenservice Gouda, Tire Bouchon, Kunstuitleen Gouda Regio, Japans restaurant Kichi, en de Goudse kunstenaressen Anneke Teijken en Ineke van Dijk.

Het vierde sponsordiner was op 5 november 2015. De Voedselbank Gouda en omstreken bestond in 2015 tien jaar en organiseerde een aantal activiteiten om hier aandacht aan te besteden. Eén daarvan was een sponsordiner op 5 november 2015. Het diner werd traditiegetrouw verzorgd door leerlingen van de Goudse Waarden en ID College. De volgende (horeca)ondernemers sponsorden het voor- en nagerecht: Brunel, Buiten eten & Drinken, De Zalm, Tante Tee, Neo, Heinde & Ver, Bij Ons en De Kaasspecialist Winkelcentrum Bloemendaal. Verder was een dinerbon ter waarde van 100 euro voor de veiling ter beschikking gesteld door Japans restaurant Kichi. Verschillende sprekers en musici (waaronder Tania Kross) zorgden voor een gevarieerde avond. Ook waren er een veiling en een loterij. Het sponsordiner bracht maar liefst 10.500 euro op! Bekijk hier de foto’s.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s